Copiii cu CES iubesc muzica

Pentru copiii cu CES (cerințe educaționale speciale) este, adesea, mult mai plăcut și mai ușor să asculte muzică sau să asocieze noțiuni diverse în prezența muzicii. Un copil cu CES poate învăța mult în context muzical, fie prin audiții ghidate, fie prin activități menite să folosească linii melodice diverse, fie chiar și nestructurat.

SuperEroi printre Noi a pregătit o unitate de învățare despre Vivaldi

Indiferent de vârsta și capacitatea cognitivă a copilului cu CES, lecția despre Antonio Vivaldi pregătită de Asociația SuperEroi printre Noi este un adaos valoros la resursele educaționale existente.

Lectie muzica adaptata Vivaldi Super Eroi printre Noi

Lecție de muzică - Vivaldi- “Anotimpurile”

Lecția se poate descărca pe site-ul autorilor, supereroiprintrenoi - click pe butonul albastru de mai jos!

"Folosindu-ne de Anotimpurile, seria celor patru concerte ale compozitorului Antonio Vivaldi, vom învăța, împreună cu persoanele cu dizabilități intelectuale, istorie, geografie, citire, mișcare și dans dar și activități terapeutice practice, pe baza audițiilor muzicale.

Lecțiile sunt destinate părinților, fraților sau îngrijitorilor persoanelor cu nevoi speciale, chiar și acelora dintre noi fară studii muzicale sau talente deosebite. Lecțiile de acasă sunt gândite a fi momente plăcute petrecute împreună".